HidroConstruct

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Cu ce vă putem ajuta?

Luați legătura cu Compania noastră!

Aveți întrebări sau neclarități?
Îndepliniți formularul de mai jos și vă vom face legătura cu un specialist.

  Mocanu Alexandru

  Mocanu Alexandru

  Directorul companiei

  Signature
  • Adresa:

   Adresa:

   r. Orhei, s. Pelivan, traseul național M2, Republica Moldova

  • Telefon: <a href="tel:+37378090770" style="color:#b7b7b7;">+37378090770</a>

   Telefon: +37378090770

  • Email: hidrorotor@gmail.com

   Email: hidrorotor@gmail.com

  heading-icon
  întrebări frecvente

  VENIM CU SOLUȚIA PENTRU VISUL TĂU

      Compania noastră oferă garanții de la 5 până la 50 ani, în dependență de serviciul solicitat și produsele folosite pentru executarea acestuia. 

    Specialiștii noștri, utilajele folosite și experiența din spate, vor face ca proiectul Dvs. să devină realitate, depățindu-vă așteptările.

     La construția iazurilor, folosim diferite utilaje în dependență de volumul de lucrări și dificultatea acestuia.

     Pentru volumele mari, cu teren uscat, folosim screpere MoAz (38 tone încărcat), budozere T-130, excavator JCB 131LC+.

     Pentru volumele mici, utilizăm autobasculante, excavator, buldozer și compactor la necesitate.

     Pentru volumele cu teren umed și mâlos, utilizăm dranglinele.

    Deoarece utilajul utilizat este la fel de important ca inginerul care le ghidează, întru atingerea unui rezultat ideal, noi utilizăm doar utilaje marca elvețiană Leister.

    Prețul mediu al unui utilaj este între 500-11000 euro, iar noi utilizăm 4 astfel de utilaje.

    Mare atenție la utilajele chinezești, în urma cărora, indiferent de material, puteți rămâne cu fisuri la conecțiunea membranelor, respectiv o risipă de material și muncă în zadar.

     Unii ”afaceriști” vor presta servicii ”la cheie” pentru m3 de apă rezultat, ceea ce nu este corect pentru client.

    Prețul serviciilor se stabilește conform calculelor volumelor de sol prelucrate, deoarece un iaz cu 10.000 m3 de apă poate avea același cost ca și unul de 30.000 m3 de apă, variind înclinația pantei și volumul de sol în dig. Astfel, prețul se calculează strict în baza volumului de sol prelucrat.

     Per general, un iaz are un preț de pornire de la aproximativ 150.000 lei până la câteva milioane, iar un bazin de irigare poate porni de la suma de 100.000 lei, fără geomembrană, până la câteva milioane, în dependență de volume, tehnologia utilizată, numărul de utilaje, distanța până la argilă, prețul curent al motorinei și alți factori.

     Ne întâlnim foarte des cu astfel de cazuri. Există 3 posibile cauze insuficienței de apă în iaz, și le vom descrie după frecvența întâlnirii lor.

    Cauza nr. 1. Iazul are filtrații prin dig sau pe sub dig, pe unde apa ”pleacă” ca și cum nu a fost. Acest lucru se întâmplă din cauza fundației slabe, fără a face conecțiune cu argila de bază și argila din dig, din cauza compactării insuficiente a digului sau din cauza rădăcinilor crescute prin dig și putrezite. După efectuarea geodeziei, se află exact locul cu pricina și se aprobă o soluție.

  Cauza nr. 2. Iazul are filtrații prin fundul iazului. Fie este vorba de duze de nisip în substrat, fie este vorba de pietriș. După efectuarea geodeziei și depistarea problemei,  se aprobă tehnologia cu care se va rezolva problema.

  Cauza nr. 3. Nu sunt suficiente surse de apă (seceta). Această problemă are două soluții: fie forarea unei fântâni artizanale, fie construcția unui traseu de pompare a apei dintr-un râu.