HidroConstruct

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

November 7, 2022
ionrotaru

by ionrotaru

În timpul procesului de selecție a geomembranei, o întrebare frecventă este: care geomembrană este cea mai potrivită pentru mine. În acest articol, vom analiza avantajele și dezavantajele celor două geomembrane cele mai comune, polietilena de înaltă densitate (HDPE) și polietilena liniară de joasă densitate (LLDPE).

HDPE și LLDPE sunt cele mai frecvente geomembrane în timpul fazei de proiectare pentru izolare a bazinelor de acumulare, deoarece ambele materiale au caracteristici excelente de rezistență chimică. Deși au caracteristici similare de rezistență chimică, HDPE și LLDPE au configurații moleculare ușor diferite și, prin urmare, au proprietăți mecanice diferite. Aceste proprietăți mecanice trebuie evaluate în timpul procesului de selecție a geomembranei, deoarece contribuie la performanța produsului.

Un factor important atunci când se compară HDPE cu LLDPE este flexibilitatea materialului. În timp ce HDPE are o rezistență mai mare la perforare, LLDPE este mai flexibil și poate fi întins cu ușurință peste obstacole. Cu o flexibilitate mai mare, LLDPE poate fi prefabricat pentru instalare pe teren, spre deosebire de HDPE care trebuie sudat în întregime pe șantier.

Standard ASTM HDPE LLDPE
Grosime D5199 1.0 mm 1.0 mm
Densitate D792 0.94 0.939
Rezistență la tragere D638 84 ppi 15 kN/m 152 ppi 26.6 N/mm
Rezistență la rupere D1004 28 lbs 125 N 22 lbs 98 N
Întindere D638 18% 800%
Rezistență pe punct D4833 72 lbs 320 N 61 lbs 271 N
Conținut de carbon D1603 2.0 – 3.0% 2.0 – 3.0%
Rezistență la impact
pe temperaturi joase
D746 -56°C -56°C

Beneficiile HDPE față de LLDPE:

  • Rezistență la rupere
  • Rezistență la presiune pe punct

Având în vedere câțiva factori de luat în considerare în timpul procesului de selecție a geomembranei, poate fi adesea dificil să decideți geomembrană cea mai potrivită pentru aplicația dvs. La evaluarea tipului de geomembrană, ar trebui luați în considerare și alți câțiva factori pentru a determina performanța produsului. Vântul, umiditatea, fluctuațiile de temperatură, locația de instalare și programele de construcție sunt doar câteva considerente care ar trebui incluse atunci când se decid cele mai potrivite geomembrane pentru diferite aplicații.

Când apar întrebări în timpul procesului de selecție a geomembranei, cereți ajutor lui Layfield pentru a lua decizii informate. Cu peste 40 de ani de experiență în industrie, Layfield poate sugera geomembrana adecvată pentru aplicația dvs. pentru a asigura finalizarea în timp util și pentru a îndeplini cerințele de mediu și siguranță.

Avantajele LLDPE față de HDPE:

-Rezistență la întindere
-Elasticitate

Analizând ambele materiale, noi utilizăm doar geomembrană HDPE, care sunt mult mai rezistente în timp.

Posted in BuildingTags:
Previous
All posts
Next

Write a comment